Още често задавани въпроси за лазерна епилация Част 2

3. Кога мога да очаквам космите ми най-накрая да спрат да растат?

С лазерна епилация значително се забавя растежа на космите в области, третирани с лазера. Корените на космите са на дълбочина 4-6 мм под кожата. Тези 4 мм ще изпаднат за около 2 седмици. Всички клиенти забелязват, че след първата процедура започват да растат бавно. Можете да се бръснете колкото искате, няма да има дразнене и ще бъде много удобно.

Понякога след 2-3 процедури космите стават по-силни. Трябва спокойно да се отнасяте към това, не се притеснявайте. Лазерът не само почиства луковиците, той стимулира спящите крушки: косата расте по-интензивно, но в същото време те са пухкави и не твърди. Бръснете и продължете напред.

За цялостно обезкосмяване всеки клиент се нуждае от различен брой процедури: за някой – 5, а за някой след първата процедура космите не растат за 3 месеца. Обикновено казвам това: „Регистрираме се за следващата процедура след около месец, но не идвате, ако няма косми.“ Не са пораснали – не идваш. Ние сме Infinity Clinic, телефон: 0876 371 700. Адрес: София, бул. Черни Връх 99. Заповядайте при нас.

4. А какво става с рака на кожата: говори се, че лазерните процедури увеличават риска?

Лазерното премахване на космите е напълно безопасен начин за премахване на космите по тялото. Рискът от рак на кожата увеличава излагането на пряка слънчева светлина без UV защита, особено ако има неоплазми по кожата. Затова в нашата клиника специалистите никога не засягат бенките по време на лазерна епилация.

И ако момичето е бременно или се храни, може ли да направи лазерно обезкосмяване?

На бременни и кърмещите не препоръчваме тази процедура. Няма информация, че това е вредно за тях, но за всеки случай на жена в положение е по-добре да не създава излишен стрес за тялото. По време на бременността се опитвам да минимизирам броя и променливостта на моите процедури за моите клиенти. Най-често за бременни клиентки правя хидраФациална лифтинг процедура. Може да се направи на всяка възраст и по всяко време на годината. Това е същото козметично почистване на лицето, но много приятно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *