Най-често задаваните въпроси по темата лазерно обезкосмяване Част 1

Да ги разгледаме и да Ви дадем отговорите на професионалистите, занимаващи се с лазерно обезкосмяване.  За контакт с нас, Infinity Clinic, телефон: 0876 371 700. Адрес: София, бул. Черни Връх 99.

1.Защо космите спират да растат след лазерно обезкосмяване?

Как да направите лазерно обезкосмяване: лъчът, действайки върху крушката за коса, я загрява до определена температура и крушката се унищожава, а съдът, който захранва крушката, се запечатва. След процедурата тялото избутва крушката, дупката се затваря, косата не расте. Но косата не може да бъде премахната завинаги, не можете да се доверите на клиники, които казват, че е „завинаги“.

От физиологична гледна точка косата расте винаги и навсякъде, но ще има по-малко. Ако сте нараснали до този 100%, след курс на лазерна епилация и няколко години поддръжка 5% ще нараснат. Косата ще расте бавно и самите те ще бъдат тънки и почти невидими: те могат да се обръснат и да забравят за съществуването си за един месец.

2.Страхувам се от изгаряния и болка: това може ли да се избегне с епилация?

Изгаряне по време на лазерно обезкосмяване е възможно, ако процедурата се извършва от неграмотен специалист. Най-честите причини, които могат да причинят лазерно изгаряне:

  • Лазерните параметри не са зададени правилно. Например, специалист, преди да включи лазера, не провери с каква мощност е настроено устройството;
  • изгаряне се осигурява, ако клиентът преди това е приложил мастен крем върху зоната, където се извършва епилация;
  • ако по време на една и съща процедура няколко пъти да се обработва едно и също място с лазер;
  • можете да получите изгаряне на лицето си, ако не сте измили основата преди процедурата;

Лазерната епилация не трябва да се извършва с диодни и аликсандритни лазери върху дъбена кожа. При тен в кожата се образува меланин, който е мишена за лазера, като в този случай рискът от получаване на изгаряне се увеличава.

Към Част 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *