Миене на улиците по време на дъжд

Пътищата се поливат и измиват дори и при дъжд. Въпросът защо да направите това е един от най-популярните.

Миене на улиците при дъжд

Когато вали дъжд, в някои случаи асфалтовата повърхност е по-интензивно замърсена с пръст. Измита от самосвали, които транспортират скала в нарушение на установените правила, от колелата на автомобили, чиито собственици паркират върху тревни площи. И от самите тревни площи, ако нивото на почвата там е по-високо от страничния камък, това обяснява Държавната бюджетна институция „Автомобилни пътища“.

Ако почвата не бъде веднага измита и отстранена, тя ще попие дълбоко в асфалта и ще изсъхне. След това тази плака е много по-трудна за почистване. Ето защо се предпочита миене на улиците при дъжд.

Пътен шампоан

Освен това шампоанът ще подобри сцеплението на автомобилните гуми, което ще доведе до безопасно спиране. Освен това не отделя вредни вещества и е безвреден за околната среда. Пътищата ще бъдат почиствани толкова пъти, колкото е необходимо.

В Западна Европа пътният шампоан се използва отдавна. Преди няколко години тази практика беше възприета и от софийските власти. Но може би Холандия може да се похвали с най-чистите улици. Традиционно жителите на страната мият тротоара пред домовете си два пъти седмично.

Според европейските стандарти улиците трябва да се мият ежедневно. Първо камион за теглене премахва неправилно паркирали автомобили, след това по пътищата се движи прахосмукачка за кола, последвана от машина за поливане. Всяка една столица би трябвало да се стреми към такъв стандарт. Тази така нужна хигиена е изключително важна за здравето и благосъстоянието на гражданите на града.

Машини за поливане, оборудване за почистване с вакуум, специално оборудване за почистване на пътни бариери, товарачи и самосвали излизат по улиците на столицата всеки ден, за да измият, помитат и съберат боклука, като по този начин поддържат града чист. Колко често работниците на комунални услуги мият пътища и тротоари, колко литра вода може да постави спринклерът в спринклера и за какво е аерация?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *