Кухненска Йога полезно

Кухненска Йога полезна информация преведена и предоставена ни от професионални йога инструктори в Софияyogasofia.com

Кухненска Йога

Възнаграждаващото изкуство да правиш от Али Крамър 19 ноември 2021 г

Настоящото ми „Йога студио“ (известно още като спалнята ми в Hell’s Kitchen, Ню Йорк) е отворено от 2005 г., когато се преместих. Това не е просторното, супер готино, девствено пространство, което може би сте виждали във филми или телевизия. Далеч от това, всъщност. Може би сте били в Ню Йорк или дори сте живели тук и имате опит от първа ръка с нашите малки стаи и дори по-малки складови помещения. Като нюйоркчани се учим да се справяме. Това, което ни липсва в гардероба, компенсираме с креативност.

И така, ето как изглежда моето домашно студио за йога: имам няколко евтини одеяла, с които да работя, когато практикувам. Моето куче Марти ги е правил в играчки за кучета повече от веднъж, така че конците излизат, а краищата са изтрити. Той също така обича да вади чорап от маратонките ми в хола и да го внася, за да си играя, докато тренирам. Обикновено го изоставя до моята постелка, която, въпреки усилията ми, обикновено има тънка кучешка козина на повърхността си. Подреждам подпорите си в ъгъла на стар стелаж на West Elm, който също съдържа моите документи, ръководства за обучение, етерични масла и книги. В Hell’s Kitchen тишината е рядкост, така че се научих да дишам чрез клаксони, сирени, силни гласове и дори по-силна музика извън прозорците ми.

Идеи

И все пак имах някои от най-добрите си идеи в тази малка стая. Създадох класове, семинари и обучения, с които се гордея и които (надявам се!) са донесли инструментите на йога на много, много хора, откакто започнах да преподавам през 2003 г. Въпреки недостатъците, намирам начин да алхимизирам моето условия. Марти лае? Ще го приема като знак, че трябва да включим поза на кученцето. Нямам „йога стол“? Ще импровизирам различна настройка с моите блокове и опора. Мястото е ограничено? Добре, ще пропуснем Кундинясана и ще работим върху стойката на главата. Всъщност се наслаждавам на предизвикателството и креативността, свързани с „несъвършените“ условия.

Източник: https://www.yogaanytime.com/blog/lifestyle/kitchen-yoga-the-rewarding-art-of-making-do

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО