видове килими

Видове килими за детската стая

Видове килими за детска стая – за бебе до 6 месеца

Видове килими за бебе до 6 месеца не са от съществено значение, а по-скоро създава удобство за родителите и комфорт в стаята. Но трябва да се помни, че килимът привлича много прах, така че трябва да отделите повече време за почистване на детската стая.

Когато детето започне да ходи

За него ще бъде много по-приятно и по-безопасно да прави първите си стъпки върху мека постелка, отколкото върху паркет. Когато децата вече активно се забавляват: тичат, скачат, угаждат, килимите неизбежно се замърсяват и родителите изпитват много проблеми с почистването им. В такива случаи е по-добре да изберете детски килим от вискоза или полиестер, тези материали не са обект на абсорбиране на багрила, а в случай на нежелани моменти, петната не са толкова трудни за отстраняване от тях.

Обикновено производителите етикетират продуктите си

Но се случва на пазара да влизат и продукти без етикет. Етикетите за килими могат да казват само „До детската стая“. Такива килими веднага се разпознават от детските истории. Но възможно ли е да се ограничи изборът само на тази основа? Съветваме ви да се ръководите от следните фактори:

 • Размер и форма;
 • Материал и височина на купчината;
 • Темперамент и възрастови интереси на детето;
 • Ценова категория.
 • В такива случаи изборът се разширява значително. Помислете какви са детските килими, изработени от определен материал.
 • Лен, памук за детски килими

Това са екологично чисти естествени материали, които не са в състояние да предизвикат алергии. Продуктите от лен или памук са подходящи за деца от начална училищна възраст. Те нямат толкова висока чувствителност към мекотата на килимите в сравнение с бебетата на възраст 1-4 години. Тези килими се перат лесно, но не са толкова тежки, че по време на игри да не се движат произволно из стаята от ъгъл до ъгъл. За да избегнете това, за лек килим размерът трябва да бъде избран внимателно, в съответствие с площта на подовото пространство, което ще бъде покрито. Но ако в стаята има няколко деца и килимът не може да бъде защитен от често намачкване, тогава е по-добре да закупите по-тежък килим от различен материал.

Вълнени детски килими

Изкуствената или естествената вълна е доста мека, красива, създава комфорт – видовете килими са различни. Подходящо е за деца от всички възрасти. Такива интериорни елементи обаче са по-скъпи в сравнение с други материали. Вълната трябва да бъде избрана според дължината на купчината: за бебета под 1 година е по-добра дълга купчина, за ученици – къса. Има само един минус – вълната може да причини алергии и е по-трудно да се грижите за нея.

бижутата

Уникалността на бижутата

Уникалността на бижутата

В днешно време бижутата станаха абсолютно достъпни и това има своите плюсове и минуси. Телевизионни реклами канят мъже да участват празнични разпродажби зас бижута. Ами ако искате да подарите нещо специално? По-катастрофално от същите аксесоари, е може би точно същата вечерна рокля като на нейната приятелката. И така, нека правим изкуство, а не масова култура.

Какви са предимствата на украшенията по поръчка?

Скъпоценните украшения винаги са били артикули единични и са били ценени именно заради своята уникалност. Бижутата по поръчка ще подчертаят индивидуалността, ще въплъщават най-смелите фантазии, ще създадат свой собствен стил. Необходимо е да се подчертае индивидуалността, да се въплъщават смели фантазии, да се създаде стил. Поръчвайки подарък в студиото, вие ставате съавтор, създател и художник. Нашият салон винаги приема поръчки за изработка на бижута и орнаменти!

Бижутата не трябва да са много на брой. Достатъчно е да имате поне по едно копие от всяка група бижута, за да сте красиви и напълно неотразими в точния момент.

Дори и да не сте фен на аксесоарите и да нямате огромна колекция от собствени бижута, някои от тях определено трябва да са във Вашата домашна колекция. Бижутата помагат да се почувствате като жена – любима, красива, обожавана, поради което е много важно да имате поне няколко екземпляра от това малко и красиво женско оръжие в арсенала си.

Какви бижута ще Ви бъдат необходими във всяка ситуация и винаги ще Ви карат да се чувствате като истинска жена?

 • Пръстен с диамант

Диамантът е скъпоценен камък, който абсолютно всеки харесва. Той има специална енергия, най-добрите естетически и физически характеристики, специален блясък и висока твърдост, благодарение на което този минерал заслужено е признат за краля на всички камъни. Пръстенът с диамант привлича не само Вашите очи, но и възгледите на околните.

Някои хора смятат, че диамантените бижута трябва да са скъпи. Всъщност днес това вече не е така и благодарение на различни промоции и отстъпки дори тези скъпоценни камъни станаха достъпни за почти всяка жена.

 

електронна винетка

Предимства на ползването на електронна винетка

Предимства на ползването на електронна винетка

E-Vignette е електронната версия на стандартната винетка, която се използва в цяла Европа. Това е нов начин за плащане на платените пътища за моторни превозни средства с максимално допустимо тегло до 3500 кг.

Закупуването на винетка никога не е било по-лесно

Разпространеното ползване на електронна винетка улеснява плащането на такси. Няма нужда да търсите точка за продажба. Вече можете да я купите лесно в електронния магазин по всяко време и навсякъде. Все още има възможност за ползване на мрежата от пунктове за продажба, както и на павилиони за самообслужване.

Край на старите стикери на предното стъкло

Без повече остарели стикери и запазване на купони. Просто щракнете няколко пъти и сте готови. Новата система сканира регистрационния номер и автоматично разпознава дали сте платили и за колко време. Това елиминира непрактичното залепване на старите винетки, след което често ще оставате с остатъци от лепило по стъклото.

Предварително закупуване

Ако искате нещата да се погрижат предварително, с удоволствие ще можете да закупите всяка електронна винетка до три месеца предварително. След това адаптивната валидност ви позволява да изберете датата, от която искате да влезе в сила при покупка.

Гъвкава валидност

Ако не сте имали нужда да купувате годишна винетка през януари и сте я купили например през юни, сте платили за цялата година, не сте се възползвали толкова много от покупката. Платихте цената на годишна винетка, но я ползвахте само осем месеца на платената магистрала. Но сега 1-годишната електронна винетка предлага гъвкава валидност, така че ще бъде валидна за цялата година, започвайки всеки ден от годината. Освен това можете да го закупите три месеца предварително.

Счупеното предно стъкло не изисква нова винетка

Сигурно сте чували за някой, чието предно стъкло се е спукало и след това трябвало да поиска издаването на нова винетка. Това вече е нещо от миналото. При внедряването на електронната винетка няма да е необходима смяна.

Ще Ви уведомим за изтичането на Вашата електронна винетка

Няма нужда да се притеснявате за изтичането на вашата електронна винетка. Ако въведете данни за контакт при нейното закупуване, системата ще Ви уведоми за срока на нейната валидност.

 

 

 

Евтини метални врати

Евтини метални врати

Металните входни врати са най-търсеният вариант. Това се дължи преди всичко на тяхната висока якост, надеждност и издръжливост. Стоманата е безразлична към високи и ниски температури, въздействието на агресивни среди, специално външно покритие осигурява защита от корозия. Ако оборудвате метална врата със система против взлом, къщата ще се превърне в непревземаема крепост. А модерните опции за довършителни работи ви позволяват да въплъщавате всякакви дизайнерски идеи. Например, благодарение на облицовката с панели от масивно дърво, металната врата, която е и евтина, ще стане неразличима от дървена.

Но тази опция има и слабо място: топлоизолация. За да се предотврати замръзване на металната врата през зимата и задържане на студен въздух, производителите са разработили няколко дизайнерски решения. Те ще бъдат обсъдени по-долу.

Информация за нас и фирмата ни Феникс Корект.

 • Шоурумът ни е в : гр. София, ул.“Г.С.Раковски 29″.
 • Телефон за връзка с нас: +359 877 300 789.

Входните eвтини метални врати на частна къща са изолирани по различни начини.

Нека поговорим за най-популярните и евтини врати.

Устройство за преддверие. Като външна врата се използва евтина метална врата – изпълнява защитна функция. За създаване на топлоизолация се монтира втора врата, която също може да бъде метална, дървена или металопластична. Студеният вестибюл помага да се премахне причината за замръзване – разликата в температурата отвътре и отвън. Но такова решение е трудоемко и не винаги е осъществимо, особено ако къщата вече е построена. Освен това вестибюлът заема полезно пространство.

Монтаж на евтина врата с електрическо отопление. По периметъра на платното и вътре в кутията, както и по контура на ключалките, се полага електрически кабел. Отоплителната система предпазва металната врата от замръзване и образуване на лед дори при силни студове, а през пролетта и есента върху нея не се появява конденз. Единственият, но значителен недостатък на тази опция е увеличаването на разходите за електроенергия. И ако има прекъсване на тока през зимата, вратата моментално ще замръзне.

Масло от риган

Как да използваме етеричните масла?

Антивирусни и антибактериални свойства на маслото от риган

Маслен масаж ще помогне при болки в гърба и мускулите, след тежки физически натоварвания и спортни травми, при синдром на карпалния тунел.

Алтернатива на антибиотиците

В борбата срещу стафилококовите инфекции маслото от риган е почти толкова добро, колкото антибиотиците като стрептомицин, пеницилин и ванкомицин. Това е особено вдъхновяващо на фона на нарастващата резистентност на стафилококите към класическите лекарства.

Антивирусни свойства

Бори се с настинки, паротит, морбили, едра шарка и други вируси. Етеричното масло от риган насърчава производството на бели кръвни клетки – основната линия на защита на човешкото тяло.

Унищожава херпесния вирус. За лечение смесете няколко капки с една чаена лъжичка зехтин и смажете гърба, като обърнете специално внимание на гръбначния стълб – там е вирусът в „спящо“ състояние. Освен това Ви съветваме да приемате по 2 капки тинктура с масло от риган под езика 2 пъти на ден.

Антибактериални свойства

Предпазва от бактериални инфекции на дебелото черво и пикочните пътища, коремен тиф, холера, язви. Ще бъде полезен при хранително отравяне.

Безусловен плюс на маслото от риган е, че не инхибира чревната микрофлора и не вреди на стомаха, за разлика от лекарствата.

При лечение на респираторни заболявания

Усещате ли приближаването на настинка или, още по-лошо, възпалено гърло? И тук на помощ идва чудесното масло от риган. Приемайте по 3 капки (разтворени в чаша портокалов сок) дневно в продължение на 5 дни. Повярвайте ми, ще усетите разликата.

Дори ако вече сте болни, може да се използва при хрема, кашлица и възпалено гърло. Много е лесно да се приготви разтвор за изплакване: добавете 5-6 капки от продукта към чаша топла вода. При настинка и грип се препоръчва и масаж на стъпалата с масло от риган.

Освен това е успокояващ балсам за подути бели дробове и възпалено гърло и има отхрачващи свойства, тоест помага за отстраняване на храчките от дихателните пътища.

оптимизация на сайт

Работа със съдържание при оптимизация на сайт

Работа със съдържание при оптимизация на сайт

Необходимо е редовно да се публикуват уникални материали на сайта – търсачките се наказват за плагиатство. Използвайте събрани и групирани ключови фрази за писане. По отношение на плътността на ключовете се ръководете от средната стойност за сайтове от ТОП-10, за да не попаднете под филтрите на търсачката.

Друг критерий за страхотен материал е ползата за посетителя. Следователно текстовете трябва да бъдат написани или от опитни копирайтъри, или от специалисти от самата компания, които са запознати с темата. Също така е полезно да вземете предвид намерението на потребителите, когато въвеждате заявка. Те могат да се определят по това кои страници са в горната част на резултатите от търсачката. Ако целият връх отговаря на въпроса „как да използвате продукта“, струва си да подготвите инструкции или съвети.

Автоматично генерираните мета тагове трябва да се коригират ръчно, ако не отразяват точно съдържанието на страницата.

Дизайн, адаптивност, използваемост и поведенчески фактори при оптимизиране на сайтове

Дизайнът е разработен въз основа на доказани практики или тестван във фокус групи. Понякога можете да промените дизайна и да изчакате потребителите да свикнат с него.

Направете го отзивчив или създайте отделна мобилна версия. Мобилните потребители вече са мнозинството, а търсачките ценят мнението им по-високо. Уверете се, че контролите са достъпни и могат да бъдат докосвани с пръст без объркване.

Ако всичко е направено правилно, посетителите ще останат и ще подобрят поведенческите фактори: процентът на връщане обратно в търсачката, времето в сайта, броя на прегледаните страници – има положителен ефект върху класирането.

Външна оптимизация

Външната оптимизация включва действия извън сайта. На първо място, това е работа с връзки. Много е желателно връзката маса да изглежда естествена, тоест да не се откроява много сред подобни ресурси.

Страницата, от която отива връзката, трябва органично да се впише в структурата на донорския сайт и да съответства на темата на целевия сайт. Обърнете внимание на котвите: ако връзките използват един и същ ключ, ще има наказание от търсачката. Уверете се, че донорът не е под филтрите.

Още информация за: Оптимизация на сайт.

Научете за лечебните ползи на маслото от риган

Антивирусни и антибактериални свойства на маслото от риган

Маслен масаж ще помогне при болки в гърба и мускулите, след тежки физически натоварвания и спортни травми, при синдром на карпалния тунел.

Алтернатива на антибиотиците

В борбата срещу стафилококовите инфекции маслото от риган е почти толкова добро, колкото антибиотиците като стрептомицин, пеницилин и ванкомицин. Това е особено вдъхновяващо на фона на нарастващата резистентност на стафилококите към класическите лекарства.

Антивирусни свойства

Бори се с настинки, паротит, морбили, едра шарка и други вируси. Етеричното масло от риган насърчава производството на бели кръвни клетки – основната линия на защита на човешкото тяло.

Унищожава херпесния вирус. За лечение смесете няколко капки с една чаена лъжичка зехтин и смажете гърба, като обърнете специално внимание на гръбначния стълб – там е вирусът в „спящо“ състояние. Освен това Ви съветваме да приемате по 2 капки тинктура с масло от риган под езика 2 пъти на ден.

Антибактериални свойства

Предпазва от бактериални инфекции на дебелото черво и пикочните пътища, коремен тиф, холера, язви. Ще бъде полезен при хранително отравяне.

Безусловен плюс на маслото от риган е, че не инхибира чревната микрофлора и не вреди на стомаха, за разлика от лекарствата.

При лечение на респираторни заболявания

Усещате ли приближаването на настинка или, още по-лошо, възпалено гърло? И тук на помощ идва чудесното масло от риган. Приемайте по 3 капки (разтворени в чаша портокалов сок) дневно в продължение на 5 дни. Повярвайте ми, ще усетите разликата.

Дори ако вече сте болни, може да се използва при хрема, кашлица и възпалено гърло. Много е лесно да се приготви разтвор за изплакване: добавете 5-6 капки от продукта към чаша топла вода. При настинка и грип се препоръчва и масаж на стъпалата с масло от риган.

Освен това е успокояващ балсам за подути бели дробове и възпалено гърло и има отхрачващи свойства, тоест помага за отстраняване на храчките от дихателните пътища.

какво е глутатион

Какво е глутатион?

Изводи и заключения за глутатиона

Глутатионът е от съществено значение за тялото, за да се чувства и изглежда здраво. Ако ежедневната диета съдържа храни с основни хранителни вещества, тогава глутатионът се синтезира успешно в човешкото тяло. Но под въздействието на неблагоприятни външни фактори, небалансирано хранене и инфекции, синтезът на трипептида се забавя, което може да причини сериозни смущения в работата на целия организъм.

Възможно е да се компенсира дефицитът на глутатион с помощта на специални добавки и лекарства, но преди да ги използвате, трябва да посетите лекар, за да изчислите точно необходимата доза. Балансираната диета и умерената физическа активност спомагат за възстановяване на баланса на глутатиона в организма и удължават младостта.

Ние от клиника Ревив София можем да Ви бъдем полезни. Адресът ни е: гр. София, ул. Хенрих Ибсен №13,South Park Building, срещу Paradise Center.

Телефон за записване за преглед и терапия: +359 (0)876 442 445.

Какво е глутатион?

Глутатионът е мета-антиоксидантът на тялото ви. Има огромна способност да се бори с оксидативния стрес и да неутрализира вредните свободни радикали.

Химически казано, глутатионът е трипептид. Това означава, че се състои от 3 аминокиселини [1]:

 • Глутамат
 • цистеин
 • глицин

Всяка от тези аминокиселини играе важна роля в човешкото тяло. Когато се комбинират, за да образуват глутатион и с помощта на богат на сяра цистеин, те са суперсилни да отблъскват опасните свободни радикали, токсични лекарства и тежки метали. Този детоксикиращ механизъм предпазва клетките, дълбоките тъкани и органи в цялото тяло от дисфункция и заболявания. На пръв поглед глутатионът е подобен на други известни хранителни вещества. Глутатионът, витамин С и витамин Е действат като антиоксиданти.

Забележително е, че за разлика от повечето антиоксиданти – като ресвератрол и кверцетин – тялото ви може да произвежда глутатион. Просто се нуждае от правилните градивни елементи. Всъщност тялото ви трябва да произвежда глутатион, за да живеете здравословно. Учените дори предполагат, че нивата на глутатион в човешките клетки са отличен предиктор за продължителността на живота им .

И не става въпрос само за това какво тялото ви произвежда глутатион, а къде и как се случва. Глутатионът не се свързва само с повърхността на клетката ви – той се създава и живее във вашите клетки и е идеален за извършване на жизненоважната си работа.

Прочете още за: Глутатион в човешките клетки?.

Почистване на прозорци

Как да почистим професионално?

Прецизно почистване на прозорци и пране на мокетени повърхности с помощта на средства и машина

За да се почисти цялата работна повърхност на мокета възможно най-ефективно, се препоръчва грубо да се раздели на няколко сектора.

Не забравяйте, че дори и да имате доста мощна прахосмукачка, един проход върху дълъг килим днес не е достатъчен. Необходимо е многократно да ходите бавно и много внимателно с прахосмукачката във всеки от секторите. В същото време обърнете специално внимание на местата, които са най-податливи на замърсяване-те трябва да се почистват кръстосано.

Добавете малко хранителна сода за хляб в кутията за прах, преди да почистите мокета с високи купчини. Това помага да се премахнат неприятните миризми. След почистване използвайте средства, които предотвратяват последващо замърсяване. Можете да използвате и освежители.

Добър начин за почистване на килим с дълги косми е с трапезна сол. Поръсете малко едра сол върху целия мокет. След това отстранете солта с твърда метла, като периодично я навлажнете със сапунена, топла вода. Също така, вместо солено пръскане, можете да използвате смляна пемза, дървени стърготини, както и трици.

Ние Фирма Brilliant cleaning и извършваме професионално почистване на различни повърхности- почистване на прозорци, ламинати и други. Ще се погрижим за Вашия мокет, да стане отново чист и приятен. Конкати с нас на телефон: +359 885 787 821. Email: info@brilliant-cleaning.bg.

Видове прахосмукачки за почистване на мокети

Като цяло обикновена прахосмукачка също е подходяща , тъй като след химическо чистене мокетът запазва чистия си вид за доста дълго време и няма нужда да се извършва химическо почистване. Но с течение на времето такава нужда все пак ще възникне. Да свалиш мокета и да го занесеш на почистване е някак си напълно извън контрол. Следователно в този случай прахосмукачката за пране, пълна с един от перилните препарати за килиммокети и килими, е най-подходяща.

Действието на прахосмукачката за измиване е следното: агентът се напръсква върху мокетеното покритието и веднага се всмуква. Благодарение на мокрото почистване на мокета можете ефективно да премахнете не само прах и мръсотия, но и петна от различни вещества. Но трябва да се отбележи, че и в първия, и във втория случай почистването на килима не се извършва с високо качество на сто процента.

Професионално почистване на мокет

Проблемът е, че най -малките прахови частици, съдържащи алергени, проникват дълбоко в мокета. Ако в къщата има животно с дебела къса коса, то не може да бъде напълно отстранено от влакната на покритието. По този начин мокетът става потенциално опасен за страдащите от алергии. И можете да премахнете алергените с помощта на парна прахосмукачка или пароструйка, които отделят силна струя гореща, мокра пара. Парата преминава през цялата дебелина на покритието и го дезинфекцира. Домакински уреди от този тип се произвеждат от фирма „Karcher“.

професионална прахосмукачка

Енергийна консумация на професионална прахосмукачка

В Европа производството на професионална прахосмукачка с максимална консумация на енергия над 1700 W е забранено от няколко години, производителите се опитват да го намалят, но в същото време увеличават всмукателната мощност.

Колкото по-високо е, толкова по -добро е почистването. При моделите с кабелни прахосмукачки мощността на засмукване може да варира от 300 до 399 W и от 400 W. Но с напълването на прахоуловителя (особено за прахосмукачките за торбички) тази цифра намалява. Ръчните вертикални акумулаторни прахосмукачки имат смукателна мощност до 200 вата.

Ергономичност

Прахосмукачката трябва да е удобна. Ето какво улеснява работата с:

Регулиране на мощността. Идеално, ако е електронно и е разположено на дръжката, въпреки че често е и на калъфа. Най -модерните модели имат електронно меню и сензорно управление, което ви позволява да изберете вида на покритието, което ще се почиства – прахосмукачката сама ще избере необходимата мощност. Но механичният клапан за регулиране на силата на въздушния поток винаги е на дръжката.

Индикация за запушване на филтъра и пълнене на прахоуловителя, което е особено важно за модели торби. Тя може да бъде механична или електронна. Вторият вариант е не само по -ясен, но и по -безопасен: професионална прахосмукачка първо показва, че е време за смяна на филтъра, а след това изключва двигателя, за да го предпази от работа с максимална мощност.

Дълъг кабел и дълъг обхват. Тази цифра е сумата от дължините на кабела, маркуча и смукателната тръба. Кабелът трябва да се прибере в кутията-така наречената функция за автоматично навиване. Освен това осветлението на зоната за почистване няма да пречи.

Функцията за завъртане на основния накрайник на 180 градуса, което му позволява да се катери под мебелите, и завъртане на маркуча на 360 градуса: това увеличава маневреността, освен това маркучът не се усуква.

Съхранение на допълнителни дюзи в тялото (удобно) или на маркуча (не толкова удобно), така че да са винаги под ръка.

Телескопична (регулируема по дължина) смукателна тръба. Също така имайте предвид, че дръжката е ергономична и гумирана. Поради това тя не се плъзга и не претоварва китката.