условия на труд

Какво задължава Законът за безопасни условия на труд

Какво задължава Законът за безопасни условия на труд

Законът за безопасни условия на труд задължават всеки работодател да направи всичко възможно да намали негативни въздействие. Това става чрез повишаване на степента на автоматизация на производството, оптимизиране на естеството на работните задължения, осигуряване на защитни средства и други средства. Въпреки това, ако в резултат на прилагането на всички тези мерки не е възможно класът условия на труд на работниците да се доведе до оптимален или поне приемлив, работодателят ще бъде длъжен да осигури служители, които са принудени да работят при такива условия с обезщетения и допълнително заплащане, установени със закон. Определянето на класа условия на труд се извършва в хода на отделна процедура – специална оценка.

Специална оценка на условията на работа

Процедурата за прилагане на ЗБУТ също се урежда от разпоредбите закон. В интересния за нас нормативен документ се посочва, че за да се гарантира обективността на извършената оценка, работодателят не може да я извърши самостоятелно. Това може да направи само оторизирана организация, която е включена в регистъра на Министерството на труда.

Общият алгоритъм за тази процедура е както следва:

 • работодателят създава комисия към предприятието, съставяща общ списък.
 • ръководителят на организацията избира фирмата, която ще извърши оценката. Упълномощеното дружество предоставя данни за предстоящата специална процедура за оценка към Федералната държавна система за отчитане на резултатите от SOUT (FSIS).
 • отговорните служители на компанията изготвят пакет от документи, които характеризират технологичния процес в предприятието. Генерираният пакет се прехвърля на експертите на фирмата-изпълнител.
 • експерти на оторизираната организация извършват идентифициране на наличието на вредни производствени фактори в позициите, които се оценяват.
 • при откриване на такива фактори се измерва интензивността на тяхното въздействие върху здравето на служителите, работещи на определени длъжности.
 • да отчита специфичните опасности за работниците и служителите, които се нуждаят от специална закрила, включително и тези с ограничена работоспособност;
 • да осигури на всеки работещ подходящо обучение и инструктаж по безопасност и здраве
бижутата

Уникалността на бижутата

Уникалността на бижутата

В днешно време бижутата станаха абсолютно достъпни и това има своите плюсове и минуси. Телевизионни реклами канят мъже да участват празнични разпродажби зас бижута. Ами ако искате да подарите нещо специално? По-катастрофално от същите аксесоари, е може би точно същата вечерна рокля като на нейната приятелката. И така, нека правим изкуство, а не масова култура.

Какви са предимствата на украшенията по поръчка?

Скъпоценните украшения винаги са били артикули единични и са били ценени именно заради своята уникалност. Бижутата по поръчка ще подчертаят индивидуалността, ще въплъщават най-смелите фантазии, ще създадат свой собствен стил. Необходимо е да се подчертае индивидуалността, да се въплъщават смели фантазии, да се създаде стил. Поръчвайки подарък в студиото, вие ставате съавтор, създател и художник. Нашият салон винаги приема поръчки за изработка на бижута и орнаменти!

Бижутата не трябва да са много на брой. Достатъчно е да имате поне по едно копие от всяка група бижута, за да сте красиви и напълно неотразими в точния момент.

Дори и да не сте фен на аксесоарите и да нямате огромна колекция от собствени бижута, някои от тях определено трябва да са във Вашата домашна колекция. Бижутата помагат да се почувствате като жена – любима, красива, обожавана, поради което е много важно да имате поне няколко екземпляра от това малко и красиво женско оръжие в арсенала си.

Какви бижута ще Ви бъдат необходими във всяка ситуация и винаги ще Ви карат да се чувствате като истинска жена?

 • Пръстен с диамант

Диамантът е скъпоценен камък, който абсолютно всеки харесва. Той има специална енергия, най-добрите естетически и физически характеристики, специален блясък и висока твърдост, благодарение на което този минерал заслужено е признат за краля на всички камъни. Пръстенът с диамант привлича не само Вашите очи, но и възгледите на околните.

Някои хора смятат, че диамантените бижута трябва да са скъпи. Всъщност днес това вече не е така и благодарение на различни промоции и отстъпки дори тези скъпоценни камъни станаха достъпни за почти всяка жена.

 

куполни къщи

Завършен продукт до ключ – куполни къщи

Най-напред, ние предлагаме завършен продукт до ключ – куполни къщи. Не до „тапа-шпакловка-замазка“ или „частично завършени“ или с опция „надграждане до стандарт „пасивна къща“ на по-късен етап“, както предлагат едни „колеги“. Отваряйки скоба тук, мога да кажа, че съм силно заинтригувана от начина, по който това може да се случи. За целта ще трябва да се удебели слоя изолация, който е заложен в конструкцията на купола, облицован отвътре с ламперия и да се смени съществуващата по-евтина дограма с по-висок клас такава. Човек и без да е строител, може да си представи обема на работа.

Затова първият ми съвет е, като сравнявате нашата оферта с която и да е друга, да обърнете внимание на реална степен на завършеност и дали офертата предвижда изграждането на абсолютно всички инсталации. В нашия случай степента на тази завършеност изглежда така:

 • Електро (включително доставка и монтаж на ел. табло, оборудвано с дефектнотокова защита, ключове и контакти),
 • ВиК (включително санитарно оборудване, бойлери, с предвидена шумоизолираща система и шумоизолираща вата),
 • ОВК: вентилационната система с рекуперация Zehnder в комбинация с канален климатик Mitsubishi Electric.

Разбира се абсолютно всички довършителни работи са включени в цената! Т.е. до ключ при нас означава: отключвате новата си къща и се нанасяте!

Защо го правим така?

Нашата цел е, клиентите ни още от самото начало да имат РЕАЛНА представа за цената на строителството. Дори и тя да се промени в процеса, промяната ще е съвсем минимална. Разбира се на ниво проектиране, в зависимост от желанието на клиента, е възможно да се коригират/ променят всичките опции по офертата. При всички положения нашите количествено-стойностни сметки са абсолютно прозрачни, много прецизни и предвид опита на колежката ни – строителен инженер Мария Головина, не оставят място за съмнения.

Следните неща са извънредно важни за нас:

 • конструкцията да е от масивни греди,
 • външната облицовката на купола – от дървени керемиди,
 • изпълнението да е цялостно, съгласно интериорен проект (поне на дневната зона).

Защо? Защото правим завършен цялостен продукт. Това е идеята и огромното предимство за клиента.

Той може да се възползва от услугата на интериорен дизайнер с огромен практически опит, който на много професионално ниво ще разработи индивидуален интериор, отговарящ на специфичните потребности. Така накрая клиентът получава нещо наистина стойностно: дизайнерски продукт – куполни къщи, които са функционални, хармонично подредени и които ще радват дълги години.

Относно строителството… Смятаме, че то трябва да се изпълнява от начало до край от квалифицирана компактна бригада. Тясно специализирана в изграждането на дървени къщи, с голям опит на работа и ние разполагаме с такава. Не се отнасяме позитивно към допускането на неквалифицирани хора до строителния обект.

Повярвайте, крайният резултат – качествено строителството – не си заслужава тази привидна икономия.