Как действат интравенозните инфузии

Интравенозните инфузии действат укрепващо.

Как действат интравенозните инфузии. Препоръчителни за хора със синдром на хронична умора, за хора преди и след операция.

Комплексните капкомери с витамини, които работят перфектно на клетъчно ниво, допринасят за подобряване на функционалната активност на тялото.

Невъзможно е да се постигне идеален баланс на витамини в организма, само с хранене Това се предотвратява от няколко фактора – в храната често не присъстват достатъчно количество витамини и често има налице нарушаване на работата на стомашно-чревния тракт.

Ефективна алтернатива е интравенозната инфузионна терапия, която включва въвеждането на комплекс от аминокиселини, витамини и полезни микроелементи интравенозно за възстановяване (подмладяване) на тялото или имунокорекция.

Венозно вкарване на витамини за укрепване на тялото се препоръчват на пациенти с метаболитни нарушения. Те се предписват при умствена умора, чести стресови ситуации, енергийно изчерпване на тялото.

Как действат интравенозните инфузии. Интравенозните витаминни инфузии дават енергия, подобряват работата на скелетните мускули, облекчават мускулните спазми. Те се използват активно от хора, водещи здравословен начин на живот.

Видове инфузионна терапия

  • Противовъзпалителна инфузионна терапия с аналгетичен ефект. Облекчаването на болки от различно естество (главоболие, болка при остеохондроза и др.) В резултат на инфузионна терапия подобряването на състоянието се обяснява с факта, че лекарствата бързо навлизат в кръвта и насищат тъканите с кислород и глюкоза.

За успешно лечение може да се използва система за инфузионна терапия. При тежки пристъпи на болка могат да се прилагат: аналгетици, противовъзпалителни, успокоителни, мускулни релаксанти (за мускулна релаксация). Комбинациите от тези лекарства могат да бъдат различни, оптималната комбинация се избира от педиатър, терапевт, невролог или физиотерапевт.

  • Антибиотична инфузионна терапия.

Интравенозните антибиотици осигуряват бърз ефект на тези лекарства, което е изключително важно в някои ситуации. Когато лекарствата се инжектират директно в кръвта, те много скоро достигат до мястото на инфекцията и незабавно действат. За разлика от тях, лекарствата, приемани през устата, се абсорбират първо в червата и едва след това започват да се борят с инфекцията. Интравенозните антибиотици гарантират бърз ефект.

  • Интравенозна инфузия за поддържане на сърцето и кръвоносните съдове

Кръвоносната система на сърцето се износва доста бързо, което неминуемо води до патологии на сърцето – най-важният орган на човешкото тяло.

– за защита на сърцето и кръвоносните съдове

– за възстановяване на сърдечния ритъм

– за исхемична болест на сърцето и за облекчаване на ангина пекторис

– лечение на сърдечно-съдова недостатъчност.

– за подпомагане на сърцето и кръвоносните съдове интравенозните инфузии са просто необходими, тъй като с тяхна помощ можете бързо да възстановите структурата на тъканите и стените, да възстановите тонуса на съдовете и да наситите органите с полезни вещества.