Как да сте информирани на почивка в Анталия?

Почивка в Анталия

В Анталия има и хотели на практика без плаж, въпреки че в описанието пише „много близо до уютен плаж такъв и такъв“. Туристите идват в такъв хотел, все още намират този плаж и се оказва, че е дълъг е само 50 метра, а няколкостотин туристи се скупчват на него. Освен това малко туристи знаят къде има пясъчни плажове идеални за почивка в Анталия, къде има каменисти. Отново Ви съветваме да проучвате добре, за да не оставате неприятно изненадани.

 

Има много нюанси на всичко. Потърсете в интернет снимки от хотела и попитайте за отзиви на туристи, които вече са почивали в района.

 

Курортни зони, когато сте на почивка в Анталия

Движим се от изток на запад. Можете да отворите картата на курорта идеален за почивка в Анталия, щракнете върху картата, за да я увеличите.

Лара е основната курортна зона и плаж, които да посетите на почивка в Анталия.

Въпреки, че номинално тази област не е в Анталия, а в съседния регион Аксу. Плажът на Лара е пясъчен, понякога с примес от малки камъчета. Дължината на плажната ивица е 10 километра.

Предимство е, че летището е наблизо. От летището в Анталия до хотелите в Лара отнема само 15 минути с такси или трансферен автобус. Отнема 25 минути с кола до хотелите в Konyaalti.

Повечето 5 звездни хотели се намират в Лара. Всички хотели на първа линия имат собствени зони на плажа, където разполагат с чадъри и шезлонги за своите гости.

Почти всички хотели на втора линия също имат собствени парцели. Но ако ще почивате в хотел на втора линия, силно препоръчваме да проверите отново дали хотелът има собствен сайт. Ако не, тогава ще бъде много неудобно да се отпуснете, защото на плажа Лара почти няма обществени зони.

Курортната зона Лара е условно разделена на западна и източна (приблизително 50/50). В източната част има предимно скъпи хотели, инфраструктурата е добре развита – има магазини, аптеки, кафенета. В западната част има по-скромни хотели и изобщо няма инфраструктура.

Вижте ТОП офертите на AQUA TOUR за почивката си в Анталия! Виж тук.