Какво е важно да следите при оптимизация на онлайн магазин

През 2018 г. Google публикува проучване, в което се казва, че когато скоростта на изтегляне се увеличи от 1 на 3 секунди, вероятността от отхвърляне се увеличава с 32%. Ако времето за зареждане се увеличи до 5 секунди – с 90%.

Ако скоростта на зареждане на Вашия сайт оставя много да се желае, препоръчваме да изработите съдържанието: компресирайте снимката, качете видеоклипа на външни ресурси (Vimeo, например) и поставете само връзката на главната страница и т.н.

Важно:

Следете качеството на вашите снимки и видеоклипове. Ако например изображенията са силно компресирани, качеството ще бъде загубено и това може да повлияе на трафика.

Говорейки за снимки, не забравяйте да попълните alt атрибутите и краткото описание със съдържанието на съответните ключови записи. Също така проверете дали индексирането на изображения не е блокирано от robots.txt. Това ще помогне на вашия ресурс да участва, наред с други неща, в търсенето на изображения и като цяло да привлече допълнителен трафик (особено важно за уникално съдържание).

Мета тагове

Тези момчета помагат да получите допълнителна информация за конкретни страници на сайта не само на търсачките, но и на обикновените потребители. Добре проектираното заглавие, H1 и описание влияят директно върху CTR (съотношението на показването на фрагмент от сайт в органичен SERP към кликванията върху него).

Нека да разгледаме всеки от мета таговете.

Заглавие Title

Важно е да запишете името на онлайн магазина, неговата специализация и в някои случаи региона (ако е важно да обърнете внимание на това).

Обширното описание, което напишете тук, ще се покаже в резултатите от търсенето. Запомнете това при попълване!

Оптималната дължина е 60-70 знака с интервали.

Какво препоръчваме да следите при оптимизация на онлайн магазин:

  • Поставете тук високочестотна уникална заявка, подходяща за страницата.
  • Не дублирайте ключа от Title в тагове на други страници;
  • Напишете ключови думи възможно най-четливи.
  • Дизайнът по тип {clothing, buy, for women, city} е нежелан формат.

Този таг казва на роботите за темата на страницата, за какво пише. Ето защо е важно H1 да показва съдържанието на главната страница колкото е възможно повече, така че страницата да е подходяща за резултатите от търсенето за желаните заявки.

Още по темата „Какво е важно да следите при оптимизация на онлайн магазин“ можете да намерите тук.