За добро отпушване на канализационните отвори

С течение на времето се появява натрупано запушване. Мазнините и суспензиите се отлагат по стените на тръбата постепенно и с прилагането на определени периодични мерки такива утайки могат да бъдат избегнати. Прочетете повече за отпушване на канали тук.

 

Предотвратяване или профилактика на запушване на канализационни тръби и отпушване на канали

 

Простата профилактика на запушени канализационни тръби може да предотврати големи проблеми. Нека видим как да предотвратим блокажи:

  • При миене на мазни съдове използвайте препарати;
  • Периодично разливайте канализацията с гореща вода (1-2 минути);
  • Не забравяйте периодично да почиствате резервоара за утаяване на сифона и самия сифон;
  • Използвайте специални мрежи, за да предпазите грубите отпадъци в кухнята и космите в банята от навлизане в канализацията;
  • На стари тръби по-често, на нови тръби по-рядко, изсипвайте химически препарати за почистване на тръби в канализацията. Това са специални вещества за почистване като „Mole“, „Tiret“ и др.
  • Не изливайте дебел хоросан в канализацията;
  • Не изхвърляйте в канализацията едри битови отпадъци, крафт хартия, тапети, дрехи и др.

Извод чрез отпушване на канали

Запушванията на канализационните тръби, сифони, WC са неизбежни. Те обаче могат да бъдат избегнати. Предотвратяването на запушването на канализационните тръби, за което прочетете по-горе, ще помогне в това.

 

Методи за почистване, отпушване и предотвратяване на запушване на канализацията

Без лична хигиена вече не можем да си представим съвременния живот. Водоснабдяването и канализацията са основата на хигиената, която е очевидна за всички за дългосрочно функциониране, дори се регулира от законодателството – 416FZ на Руската федерация за водоснабдяване и отпушване на канали. Следователно проблемите с канализацията винаги са актуални. В тази статия ще разгледаме как да избегнем запушването на тръбите и да премахнем запушванията на ниво домакинство.

Причините, поради които се появяват запушвания в канализационните тръби, са неправилна експлоатация, грешки при монтажа (връзка към пристрастието на статията), дълго време на работа с твърда вода, източена в отпушване на канали – над 10 mg-eq / l, принудителна подмяна на пълноценна вентилаторна тръба с аерационен клапан.