Енергийна консумация на професионална прахосмукачка

В Европа производството на професионална прахосмукачка с максимална консумация на енергия над 1700 W е забранено от няколко години, производителите се опитват да го намалят, но в същото време увеличават всмукателната мощност.

Колкото по-високо е, толкова по -добро е почистването. При моделите с кабелни прахосмукачки мощността на засмукване може да варира от 300 до 399 W и от 400 W. Но с напълването на прахоуловителя (особено за прахосмукачките за торбички) тази цифра намалява. Ръчните вертикални акумулаторни прахосмукачки имат смукателна мощност до 200 вата.

Ергономичност

Прахосмукачката трябва да е удобна. Ето какво улеснява работата с:

Регулиране на мощността. Идеално, ако е електронно и е разположено на дръжката, въпреки че често е и на калъфа. Най -модерните модели имат електронно меню и сензорно управление, което ви позволява да изберете вида на покритието, което ще се почиства – прахосмукачката сама ще избере необходимата мощност. Но механичният клапан за регулиране на силата на въздушния поток винаги е на дръжката.

Индикация за запушване на филтъра и пълнене на прахоуловителя, което е особено важно за модели торби. Тя може да бъде механична или електронна. Вторият вариант е не само по -ясен, но и по -безопасен: професионална прахосмукачка първо показва, че е време за смяна на филтъра, а след това изключва двигателя, за да го предпази от работа с максимална мощност.

Дълъг кабел и дълъг обхват. Тази цифра е сумата от дължините на кабела, маркуча и смукателната тръба. Кабелът трябва да се прибере в кутията-така наречената функция за автоматично навиване. Освен това осветлението на зоната за почистване няма да пречи.

Функцията за завъртане на основния накрайник на 180 градуса, което му позволява да се катери под мебелите, и завъртане на маркуча на 360 градуса: това увеличава маневреността, освен това маркучът не се усуква.

Съхранение на допълнителни дюзи в тялото (удобно) или на маркуча (не толкова удобно), така че да са винаги под ръка.

Телескопична (регулируема по дължина) смукателна тръба. Също така имайте предвид, че дръжката е ергономична и гумирана. Поради това тя не се плъзга и не претоварва китката.