Вегетарианска пица с артишок маслини и сушени домати

Вегетарианска пица с артишок маслини и сушени домати – уникално вкусна рецепта за вегетарианци от специалисти по пица – sofiapizzaonline.com

Вегетарианска пица

Защо не превърнете любимото си вегетарианско антипасто в пица? Тази рецепта е лесна за приготвяне и пълна с италиански вкус, включваща мариновани артишоки, зелени маслини и сушени домати.

Какво е антипасто?

На италиански антипасто означава „преди хранене“. Това е цветно, ароматно представяне на консервирани меса и зеленчуци, които допълват основното ястие на празничните ястия. Традиционните антипасти бяха запазени за специални поводи и се разглеждаха като начин за демонстриране и споделяне на домашно приготвени консервирани/буркани зеленчуци, отлежали сирена и сушени меса. Въпреки това, сега, когато можете да получите всички компоненти в местния магазин за хранителни стоки, е лесно да приготвите антипасто (или пица) всеки ден от седмицата.

Трябва ли да използвате артишок, маслини и сушени домати за тази рецепта за пица?

Не! Antipasto е всичко за смесване и съчетаване. Например, използвайте черни маслини вместо зелени, заменете сушените домати с печени червени чушки или пълнени чери чушки и/или пропуснете артишока. Можете също да експериментирате с различни сирена, а вместо маринара можете да използвате сос песто.

Мога ли да добавя месо?

Да! Сушените меса като прошуто, салам и пеперони са често срещани в чиниите срещу паста. Така че, ако не спазвате вегетарианска диета, не се колебайте да нарежете любимите си пушени или сушени меса и да ги добавите към пицата с другите гарнитури.

СЪВЕТИ ЗА СЪСТАВКИТЕ

Качеството има значение. Вероятно ви е писнало да казвам това, но тъй като в тази пица има само няколко основни съставки, вкусът на всеки компонент е важен. Така че, считайте това за вашето извинение да се разходите с добрите неща. Вместо да пазарувате в магазина за консервирани бобове за всичко, насочете се към италианския/международния раздел на вашия магазин за хранителни стоки. Има голяма разлика между маринованите артишоки и тези, които са консервирани в саламура. По същия начин вносните италиански маслини в буркани са уаааааааааа по-вкусни от консервираните им колеги. Разбрахте картината.
Ако можете, направете свой собствен сос. Моят сос маринара без готвене не би могъл да бъде по-лесен за приготвяне, а неговият свеж, ярък вкус е идеалната основа за солени, пикантни консервирани зеленчуци.
Повярвайте ми за нещото с две сирена. Докато прясната моцарела добавя кремообразност, контраст на текстурата и нотка сладост, това поръсване на парм добавя точното количество орехово-солен вкус.
рецепта за пица антипасто

След като хапнете вкусна пица, не забравяйте да направите и малко упражнения по гимнастика за здраве.

Интересно и полезно видео – Artichoke Basille’s famous creamy artichoke pizza

Снимки на вкусни пици, може да видите в Google

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО